Srečanja za mamice na porodniški

Z rojstvom otroka se rodi tudi mama. Obrne se novo poglavje v življenju ženske, v katerem potrebuje pravo podporo, da lahko najprej dobro poskrbi zase, z dobrim počutjem in bistrejšimi mislimi pa tudi za dojenčka.

Krog ljudi s katerimi lahko izmenja mnenja, nasvete in izkušnje, poklepeta o aktualnih temah ter se spusti globje v novo vlogo.

Dvakrat mesečno se bomo družile in klepetale o aktualnih temah tudi v Tržiču. V družbi različnih gostov, ki nam bodo pomagali bolje razumeti sebe, svoje in dojenčkove potrebe. Pomagali nam bodo poiskati pravo pot pri izzivih s katerimi se srečujemo na poti materinstva.

Če si ob branju teh besed začutila, da se nam želiš pridružiti te srčno vabim v naš krog.

Enkrat mesečno bomo sproščeno poklepetale v družbi različnih gostov:

ENERGETSKA IZČRPANOST V POPORODNEM OBDOBJU S KATJO DORNIK – 8.3.2023 ob 9.30

Na srečanju se nam bo pridružila Katja Dornik, ki deluje pod okriljem centra Platea. Več o njej si lahko preberete na njeni IG in FB strani Katja Dornik-svetovanje in podpora.
Govorili bomo predvsem o energetski izčrpanosti v poporodnem obdobju ter kako se lahko ta kaže tudi pri izzivih pri dojenčku (dojenju oz. hranjenju in spanju). Podala nam bo usmeritve, kako in na kakšen način si lahko pri izčrpanosti pomagamo same, prostor pa bo tudi za vprašanja, morebitne dileme ter sproščen pogovor.


O UVAJANJU HRANE Z MAMI HOBOTNICO – 11.4.2023 ob 9.30 (ponovno v juliju)

Na srečanju se nam bo pridružila Martina Zupanc Lah, ki deluje pod imenom Mami Hobotnica in je avtorica spletnega programa za sproščeno uvajanje hrane in e-knjige o sezonskem prehranjevanju Štirje letni časi na krožniku za vso družino. Predala nam bo nekaj usmeritev, ki so po njenem mnenju najbolj bistvene za starše, ki se pripravljajo na uvajanje hrane. Imele boste priložnost, da delite svoje izkušnje, skrbi, tudi že morebitne izzive ob uvajanju hrane ter prejmete koristne odgovore, zaradi katerih boste bolj samozavestne in pripravljene na obdobje uvajanja hrane.


KAKO POMEMBEN JE DOTIK ZA DOJENČKA IN KAKO NA NARAVEN NAČIN POSKRBETI ZASE Z MARJETO HUDOBIVNIK PURGAR – 29.5.2023 ob 9.30

Na srečanjih se nam bo pridružila tudi Marjeta Hudobivnik Purgar, inštruktorica tečaja masaže dojenčka po programu IAIM, ki za dobro počutje žensk skrbi tudi z ajurvedsko masažo in savnanjem v cedrovem sodčku. Govorili bomo o masaži dojenčka, o masaži in samomasaži za mamico ter kako s pomočjo narave podpreti svoje telo.